Taas kirjoittelen parin viime viikonlopun kisakuulumisia.. Aamoksenkin laatuarvostelu lähestyy, ensi viikonloppuna suunnataan pollen kanssa Ypäjälle!

Viikko sitten oltiin lauantaina Eurajoella ja sunnuntaina Maskussa. Eurajoella oli Raumacupin II osakilpailu ja Anniina taisi Aleksin kanssa nousta ponien pisteissä johtoon tai sitten ovat tällä hetkellä toisella sijalla. Ida meni Aleksilla ja Prinssillä puhtaat radat puomiluokassa, nyt jo muisti itse radat. Anniina ja Vilma kisasivat molemmilla poneilla raumacup-luokassa, jossa shettikset saivat tasoituksena hypätä 40 cm. Vilmalla oli huonoa tuuria matkassa, kun Aleksin kanssa putosi perusradalla yksi este ja Prinssillä uusinnassa yksi. Saivat kuitenkin Prinssin kanssa raumacup-pisteitä, mut ei vielä tiedetä kuinka paljon, kun ei ole tulokset vieläkään tulleet. Anniina oli Prinssillä toinen ja Aleksilla kolmas :)

Sunnuntaina oli aika huono ilma, kun mentiin Maskun mätsäriin. Välillä vettä tuli ihan saavista. Ida esitti Aleksin ja Vilma Prinssin. Molemmat saivat sinisen, mutta Prinssi palkittiin parhaana veteraanina! Ida kisasi poneilla isompien ei talutettavien tehtäväluokassa, Prinssillä pärjäsi paremmin mutta ei sijoittunut kun samassa luokassa kisasi kokeneempia isoja ratsastajia. Mukava päivä kuitenkin.

Eilen vietettiin koko päivä Loimaalla laatuponikilpailussa. Aleksi osallistui 5-vuotiaiden mestariluokkaan ainoana ratsastettuna shettiksenä. Samassa luokassa oli pari ajettuna esitettyä shettistä sekä ratsastettuina new foresteja ja yksi ratsuponi. Anniina esitti Aleksin. Ensin oli rakennearvostelu josta poni sai pisteet 77787=36 p ja eli palkittiin kakkosella. Olin jo matkalla veikannut pisteitä ja ihan oikein arvasin :).. Käyntiä ja kaulan liittymää kehuttiin, kirjoitan arvostelut paremmin tänne kun tulevat viikon sisällä postissa.

Sitten oli vuorossa pitkän odotuksen jälkeen askellajikoe (kouluohjelma) maneesissa. Poni oli aivan upea, kulki koko radan tosi hyvässä muodossa ja ravissa polki hienosti alle. Käynti oli aika jännittynyttä. Oletettiin että sais enemmän pisteitä mutta pisteet olivat käynnistä 6, ravista 6,5 ja laukasta 6. Yleisvaikutelmasta ja ratsastettavuudesta ym. 7. Arvostelussa oli mm. että poni hyväksyy hyvin kuolaintuntuman ja kantaa ratsastajan hyvin ja suorittaa tehtävät kuuliaisesti.

Viimeisenä oli vuorossa esterata ja estesuora jolla oli ristikko, pysty ja okseri peräkkäin. Estetuomarin toimintatapa oli meille hienoinen pettymys. Aleksin kohdalla nosti heti esteet maksimiin joka oli 70 cm!! Kuin ei olisi välittänyt tuollaista shettistä arvostellakaan. Isommat ponit saivat hypätä ensin matalammilla ja esteitä korotettiin pikkuhiljaa maksimiin joka niillä oli 90-100 cm. No arvata saattaa ettei ponin tyyli ollut kovin kummoinen, kun heti mentiin noin äärirajoilla. Hyppäsi mukisematta mutta hypyt olivat aika töksähteleviä ja vauhti hiipui sarjalla kun okserikin oli seiskakympissä.. Ja pisteet sitten sen mukaiset: 5,5 ja 6,5 välillä. Ponia kehuttiin kuitenkin yritteliääksi ja pelottomaksi sekä etujalkojen tekniikkaa hyväksi.. Lopullinen sijoitus oli viides seitsemästä ponista ja palasimme illalla myöhään kotiin yhtä kokemusta rikkaampana.

T: Laura