Koitanpa nyt paremmalla onnella kirjoittaa. Täs yks päivä kirjoitin oikeen pitkät sepustukset ja tää kone pirulainen meni yhtäkkiä poistamaan kaiken, ennen kuin olin ehtinyt tallentamaan.

Ida on kovasti innostunut Aleksilla ilman satulaa ratsimisesta, viime viikolla parina päivänä meni ja sai ponin paljon paremmin siirtymään raviin ja kulkemaan reippaammin kun ei ollut satula tiellä. Viime sunnuntaina oltiin Vahdolla kisoissa. Ida ja Vilma menivät poneilla ja Paula ja Nenna olivat mun kans hoitajina. Ida kisasi Aleksilla puomiluokassa, poni oli tosi reipas ja olivat kolmansia puhtaalla radalla.

Sitten Ida meni Prinssillä 20 cm ristikkoluokan. Mua vähän jännitti kun tää oli eka kerta etten ollut radalla näyttämässä mille esteelle ratsastaa seuraavaksi. No muutaman kerran meinas unohtaakin radan mutta menivät sit puhtaasti, kun huusin välillä neuvoja aidan toiselta puolelta. Olivat sitten neljänsiä, kun luokassa oli 13 osallistujaa että ihan mukavasti.

Vilma kisasi molemmilla poneilla 40 cm luokan ja sai tehtyä tosi nopeet puhtaat radat. Tällä kertaa Aleksi oli vauhdikkaampi ja tulivat kolmanneksi, Prinssillä viidenneksi. Lähtöjä taisi olla 20. Onnistunut reissu!

Perjantaina pidin Vilmalle ja Anniinalle estetunnin Aleksilla. Ida harjoitteli sitä ennen näyttelyä eikä siitä meinannut tulla ensin mitään, kun neiti oli niin itsepäinen eikä kuunnellut ohjeita. Ja äiti sai raivarin.. Laitettiin kentälle pelotusesteitä, yhden päälle loimi liehumaan, pystyn alle kartioita ja yks iso okseri. Harjoiteltiin vinoja hyppyjä ja nopean uusinnan ratsastamista. Poni väsähti yllättävän nopeesti.

Eilen sitten mentiin Ekatallille estekisoihin, Anniina ja Vilma menivät 50 cm. Ensin Anniina Aleksilla ja Vilma Prinssillä, molemmilla tuli perusradalla yks tiputus, mut reippaat radat eikä ponit kytänneet mitään. Pohja oli just hyvä shettiksille, ei liian raskas ja hienoja uudet esteet. Tosi kivat kisat! Sitten Anniina meni Prinssillä, puhdas uusinta ja nopea aika kun sai tehtyä kaikki kurvit mitä oltiin katottu rataan tutustumisessa. Ponilla oli virtaa ja tulivat toisiksi. Vilmalle ja Aleksille tuli myös puhdas rata, mutta Aleksi hyytyi uusinnassa ja oli tosi tahmea niin olivat sitten seitsemänsiä. Ostin Aamokselle uudet suitset ja paremmat bootsit, toivottavasti sopivat.

Kisojen jälkeen pestiin Aleksi ja tänään aamulla tultiin sitten tallille sitä puunailemaan ja laittamaan kaiken maailman kiillotukset, öljyt ym. niin että poni oli tosi makeen näköinen kun lähettiin näyttelyyn. Oltiin siis Eurajoen raviradalla Rauman hevosystävien järjestämässä mätsärissä. Aleksi käyttäytyi tosi fiksusti ja Idakin muisti miten pitää esittää ja sai hyvin liikkeet ponilta esiin. Ida palkittiin parhaana juniorhandlerina! Saivat valtavan ison ruusukkeen ja neidille osuvasti Polle-pehmolelun..

Tulevat reissut: 25.8 Raumacupin II osakilpailu Eurajoella, Ida menee poneilla puomiluokan, Vilma ja Anniina 40 cm. 26.8 Maskun match show, Ida esittää Aleksin, Vilma Prinssin. Tytti menee Aleksilla talutusluokan, Ida molemmilla poneilla tavallisen tehtäväluokan. 2.9 Laatuponikilpailu Loimaalla, Anniina esittää ja ratsastaa Aleksin 5-vuotiaiden mestariluokassa. 8. - 9.9 Sh-kuninkaalliset, Aamos osallistuu Anun esittämänä 5-vuotiaiden laatuarvosteluun. Vielä jotain estekisoja ja Mustialan näyttely syyskuun lopulla..

T: Laura