Torstaina Jemi ja Tytti tulivat meijän kans aamulla tallille. Ensin Tytti ja Ida ratsastivat Aleksilla kartanon pihassa ja yläkentällä, Aleksi meni mukavasti. Sitten Päiviö tuli laittamaan Aamoksen kesäkenkään, hepo oli kengityksessä nätisti. Mentiin sen jälkeen Jemin kans ratsimaan sillä. Oli tosi levoton puomilla kun ei nähnyt Aleksia ja ratsastuksessa oli jarrut välillä ihan hukassa. Jos jotain positiivista, niin nyt jo kulkee suorana molempiin suuntiin ja taipuu ympyröillä sisälle. Vauhtia piisasi ja oppi nyt nostamaan laukat pohkeesta. Jemillä lähti kerran oikein pukin kautta täysillä laukkaan, muuten meni kivasti.

Perjantaina juoksutin Aamosta aamulla yläkentällä liinassa ja pistin kumichambonit. On kyllä tosi nopea oppimaan, nyt oppi ääniavut askellajeista ja siirtyi heti oikein sekä pysähtyi, kun sanoin seeeeeiisss.... Ensin laukkasi aika lujaa mut sitten meni ihan rauhallisesti. Tein taas talutusharjoituksia, josta seurauksena oli se, että näyttelyharjoitukset eivät oikein onnistuneet. Hepo käveli ylikiltisti mun perässä, vaik ois pitäny vierellä kävellä. Näyttelyasennossa pysyi muuten, mutta siirsi aina etuset tasan..

Eilen ratsastin Aamoksella aamulla ja meni tosi hienosti. Pistin nyt uuden koulusatulan, kun sain Carolta vyön lainaan. Hepo oli koko ajan hyvin kuulolla, malttoi harjoitusravissakin mennä rauhallisesti. Harjoiteltiin jonkun verran temponvaihteluita ja menin Metänpään raviohjelman läpi. Vien Aamoksenkin sinne kisoihin raviluokkaan vaik on kyl viel niin raaka, et ei oo mitään takeita pysytäänkö aitojen sisällä ym. Mut parempi heti totuttaa kisatilanteisiin. Pysähtyi nyt hyvin ravistakin. Ida ratsasti loppukäynnit.

Äsken tultiin tallilta, oltiin Paulan ja Idan kanssa liikuttamassa hepot. Olin aiemmin päivällä siivonnut boxit. Mä ratsin ensin Aamoksella, laukat nousi taas tosi hyvin ja aina oikein. Aloitin käynnissä pohkeenväistön opettamisen. Vasemmalle väisti parin yrityksen jälkeen, toiseen suuntaan ei viel kunnolla. Oisin kyl varmaan saanut sen siihenkin suuntaan väistämään, jos olis ollu raippa mukana. Tänään oli taas vauhtia hepolla enemmän, mut oli suht hyvin käsissä. Paula meni mun jälkeen, otettiin kuvia kun ratsittiin. Aamos meni Paulallakin kivasti ja parit siirtymiset tosi hyvin. Kerran ampaisi pukin kautta täyteen laukkaan, muuten fiksusti. Ida meni taas loppukäynnit. Pistin hepolle fleeceloimen, kun kerrankin hikosi.

Juoksutettiin vielä Aleksia kentällä irtona. Ensin meni kauheen korrektisti ja rauhallisesti, sitten saatiin ponia vähän irrottelemaan ja kirmailemaan pukkilaukkaa. Ja vaihtoja tuli muutaman askeleen välein. On sil hieno laukka! Ja välil ravissakin oikein nosteli kinttujaan ja oli tosi pörhäkkä. Hepot on nyt vihdoin alkaneet luovuttamaan talvikarvaansa, täytyy kovasti harjailla et olisivat viikon päästä siel Mynämäen näyttelyssä vähän järkevämmän näköisiä.

T: Laura